Ξαναζωντανεύουν ιστορικά κτίρια στο αθηναϊκό κέντρο

Home/Ξαναζωντανεύουν ιστορικά κτίρια στο αθηναϊκό κέντρο

Ξαναζωντανεύουν ιστορικά κτίρια στο αθηναϊκό κέντρο

Νέα κτίρια βγαίνουν στην αγορά ακινήτων του κέντρου Αθηνών.

Ήδη διατίθεται προς μίσθωση το κτίριο που στέγασε στο παρελθόν το «Ακρον Ιλιον Κρυστάλ» επί της οδού Σταδίου, το οποίο αγοράστηκε και ανακαινίσθηκε, σχεδόν από το μηδέν, από τον εφοπλιστή Γ. Προκοπίου.

Το κτίριο είχε αφεθεί για πολλά χρόνια στην τύχη του, αλλά ο νέος ιδιοκτήτης δαπάνησε σημαντικά κεφάλαια προκειμένου να το «αναστήσει».

Σημαντικά κεφάλαια θα χρειαστεί και το ακίνητο επί της Αμαλίας 40, το οποίο διαθέτει η Εθνική Ασφαλιστική. Πρόκειται για ένα από τα κτίρια που είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές από τους βανδαλισμούς της 5ης Μαΐου 2010. Το κτίριο που στέγαζε μέχρι τότε υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, αποτελεί «ανοικτή πληγή» για την Αμαλίας.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2019, πάντως,  καταγράφεται κάμψη των συναλλαγών στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως λόγω της έλλειψης ακινήτων (!), αφού υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για κτίρια που είτε θα αξιοποιηθούν για βραχυχρόνιες μισθώσεις, είτε για να μετατραπούν σε ποιοτικούς χώρους γραφείων.

RE/19.034/Πηγή : https://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/1682548/h-agora-toy-kentroy-kai-ta-istorika-ktiria-poy-zon.html

H HellenicPROM θα σας εξυπηρετήσει για τις εκκρεμότητες Κτηματολογίου.
Με τις Ιδιοκτησίες σας στη FileBANK εξασφαλίζετε νοικοκυριό και φροντίδα των Ιδιοκτησιών σας.
Περιμένουμε τα μηνύματά σας στο info@hellenicprom.gr

23/05/2019|